Check 2

Explore Study Clue Visit Home Page

View Test    View Result

Review Submission #13392 Study Clue

Review: Pooja Tilasbs

1. The term ‘Zero Hour’ in Parliament originated in:

A) India
B) UK
C) USA
D) Canada

Correct Answer: A

Your Answer: Not attempted

2. The headquarters of INTERPOL is located in:

A) Paris
B) The Hague
C) Lyon
D) Brussels

Correct Answer: C

Your Answer: Not attempted

3. Which Constitutional Amendment introduced the GST in India?

A) 99th Amendment
B) 101st Amendment
C) 102nd Amendment
D) 100th Amendment

Correct Answer: B

Your Answer: Not attempted

4. The ‘BrahMos’ missile is a joint venture between India and:

A) USA
B) France
C) Russia
D) Israel

Correct Answer: C

Your Answer: Not attempted

5. Which vitamin helps in blood clotting?

A) Vitamin A
B) Vitamin K
C) Vitamin D
D) Vitamin E

Correct Answer: B

Your Answer: Not attempted

6. The phenomenon of ‘El Niño’ is associated with:

A) Atlantic Ocean
B) Pacific Ocean
C) Indian Ocean
D) Arctic Ocean

Correct Answer: B

Your Answer: Not attempted

7. The Harappan site ‘Rakhigarhi’ is located in:

A) Gujarat
B) Punjab
C) Haryana
D) Rajasthan

Correct Answer: C

Your Answer: Not attempted

8. The ‘Quit India Resolution’ was passed at:

A) Lahore Session
B) Bombay Session
C) Karachi Session
D) Lucknow Session

Correct Answer: B

Your Answer: Not attempted